Jeugdafdeling

Mededelingen:
- Er is plek om je aan te melden voor de jeugdtraining!! Meld je voor een gratis proefles aan via info@larenseschaakclub.nl!

Jeugdnieuws 2021-2022
- Maart: JEUGD: De feestavond voor de jeugd is op 27 mei!
- 11-3: JEUGD: Laren D1 speelt twee maal gelijk bij Magnus D5
- 7-3: JEUGD: Laren A1 verliest met 0-4 bij BSG A1
- 11-2: JEUGD: Laren A1 speelt gelijk tegen Hoogland A2
- 11-2: JEUGD: Laren D1 speelt 3-1 en 2-2 tegen Hoogland D3

- 26-11-21: Larens 1e viertal wint bij Hoevelaken met 1-3
- 26-11-21: JEUGD: Laren D1 speelt 3-1 en 2-2 tegen Amersfoort D1.
- 19-11-21: JEUGD: Laren A1 veriest met 0-4 bij Vegtlus A1

- Oktober 21: JEUGD: Larense jeugd speelt met twee teams (Laren A1 en Laren D1) in competitie mee

Informatie over het reguliere trainingsprogramma jeugd
Wij hebben tot doel gesteld op een leuke en interactieve manier invulling te geven aan training van de jeugd in dit fantastische spel.

Er zijn bijna 20 jeugdleden op dit moment, waar we een maximale bezetting hebben van 20 jeugdleden. Er is op dit moment dus zeer beperkte ruimte voor nieuwe jeugdleden. Als het maximum van 20 jeugdleden is bereikt werken we met een wachtlijst. We verwachten dat na de zomervakantie weer enkele jeugdleden kunnen instromen. Een proefles behoort altijd nog wel tot de mogelijkheden.

Met de trainingsgroep voor jeugdleden zullen we het KNSB-stappenplan volgen, waarbij ieder op zijn eigen niveau en stap zal worden begeleid. De jeugdafdeling van de Larense Schaakclub richt zich op jeugdspelers van 7 t/m 16 jaar. Onze clubavond is vrijdagavond en het jeugdschaken is van 19:00u tot 20:00u. Verzocht wordt om ongeveer 5 minuten van tevoren aanwezig te zijn.

Jeugdleden kunnen (indien het maximum aantal jeugdleden niet is bereikt) het hele seizoen lid worden, uiteraard wordt per lid bekeken, mede aan de hand van het schaakniveau op welke wijze hij/zij hierin kan instromen, hierbij is ruimte voor persoonlijke begeleiding en aandacht.

De kosten per seizoen (september t/m juni) zijn 40,- euro (55 euro voor jeugdleden die extern meespelen). Zoals aangegeven verzorgt de Larense Schaakclub trainingen/cursussen in lijn met het KNSB programma rond het stappenplan (opvolger van het Pionnen/Toren/Koning diploma). Er wordt dit seizoen extern met 2 teams gespeeld in de SGS jeugd clubcompetitie. De externe wedstrijden duren van 19:00u t/m uiterlijk 21:00u.

Cursusmateriaal voor het stappenplan kost 4,50 (per seizoen). De aanschaf wordt door de club gecoördineerd, het materiaal kan worden behouden door het jeugdlid.

Planning
In het programma kunt u zien op welke avonden er jeugdschaken is, dit programma is (deels) nog onder licht voorbehoud. U wordt tijdig op de hoogte gebracht van eventuele wijzigingen. Het seizoen loopt normaal gesproken van september tot en met juni.

Verdere informatie
De trainingen worden verzorgd door meerdere trainers onder leiding van onze jeugdleider de heer Paul Voortman, tevens voorzitter van onze vereniging.

Voor aanmelden, meer informatie over bovenstaande sessies en over jeugd lidmaatschap algemeen kunt u zich richten tot:
Paul Voortman
Telefoon dhr. Voortman: 035-5386596