Algemene Informatie

1251 JS Laren
035 - 5311995
Speelavond Vrijdagavond vanaf ca. 20:15 uur
(afhankelijk van programma: interne 20:30u/ Extern 19:30u)
Jeugd van 19:00 tot 20:00 uur (aanwezig uiterlijk 18:55u)
Betalingen RABO IBAN / Bank nr. NL59 RABO 0334 9005 14
t.n.v. Penningmeester Larense Schaakclub
KvK nummer 40517177
Algemeen mailadres info@larenseschaakclub.nl
Contributie volledig lidmaatschap senioren (intern en extern) € 80,00
Contributie extern lidmaatschap senioren € 57,50
Contributie lidmaatschap jeugd € 40,00

Zie verder contactinformatie, routepagina en de homepagina.

De Club in het kort
De Larense Schaakclub bestaat sinds 1906 en is daarmee één van de oudste verenigingen van Laren. Tevens behoort zij tot de oudere schaakclubs van Nederland. De club werd ooit opgericht in het roemruchte Hotel Hamdorff en is ontstaan in de kunstenaarsgemeenschap, die Laren als schildersdorp wereldfaam gaf.

Schaakclub Laren is een gemêleerde club, qua samenstelling en leeftijd. Naast schaken en het competitieve aspect, wordt ook het sociale aspect beslist niet vergeten!

De volgende link brengt u naar een artikel (op pagina 4) over de Larense Schaakclub uit het Laren Journaal van 14 augustus 2009. Via deze link komt u bij de privacy statement van de club.

Competities en programma

Schaakclub Laren neemt in 2019-2020 deel aan de SOS-competities (nieuwe opzet van de competitie) met één achttal en twee viertallen, tevens doet Laren mee met de sgs bekercompetitie waar het Larense team enkele seizoenen geleden de finale heeft bereikt! Het eerste achttal speelt dit seizoen in de 1e klasse van de SOS, na handhaving. Het eerste viertal speelt in de eerste klasse en is daarin vorig seizoen kampioe geworden, het tweede viertal zal in de tweede klasse uitkomen.

Naast de externe competitie wordt er een interne competitie gespeeld en is er het snelschaak- en rapid kampioenschap. Zie verder op deze site meer hierover.

De Larense Schaakclub organiseert jaarlijks een dubbeltoernooi in oktober, waarbij deel 1 bestaat uit kroegsnelschaken op maandagavond in 't Bonte Paard (7 oktober) en deel 2 uit het rapid toernooi (19 oktober) welke op een zaterdag gespeeld wordt.

Tijdens de zomer blijft de schaakclub gewoon open, dan is er "zomeravondschaak" een meer vrijere en ontspannende invulling na een seizoen intensief schaken. Vaak wordt er dan voor wie wil meedoen een vriendschappelijk snelschaaktoernooitje gespeeld. Ook leden van andere clubs zijn deze avonden van harte welkom.

Jeugdschaak
Naast het seniorenschaak wordt er sinds kort weer door de jeugd geschaakt bij Laren! De jeugdafdeling telt tussen de ca. 10 en 15 jeugdleden die het KNSB stappenplan doorlopen. Instromen is het gehele siezoen mogelijk voor nieuwe jeugdleden (tot een maximum van 20). U kunt uiteraard één of enkele malen vrijblijvend langskomen om te kijken op een clubavond. Klik hier voor meer informatie over de jeugd. Aanmelden is het gehele seizoen mogelijk tenzij het maximum van 20 leden is bereikt, dat is op dit moment zeker nog niet het geval.

Het gehele programma kunt u hier vinden.

Interesse/ Lid worden?
Uiteraard juichen wij nieuwe leden toe, ongeacht de speelsterkte, dus van beginnend huisschaker tot ervaren competitiespeler, ieder is welkom. De contributie van slechts 80,- per seizoen (voor volledig senioren lidmaatschap) en voor de jeugd slechts 40,-, voor jeugdleden die externe competitie spelen omt er €15,- bij. Indien u als senior alleen extern wilt meespelen geldt een tarief van 57,50 euro. Als u interesse heeft om lid te worden zijn er meerdere manieren om met ons in contact te treden. Middels een mailtje naar info@larenseschaakclub.nl, een telefoontje met de voorzitter de heer Paul Voortman via 035-5386596 of kom tijdens onze clubavond (elke vrijdagavond) vanaf ca. 20.20 á 20:30 uur de sfeer proeven in de bovenzaal van de ontmoetingskerk, Kerklaan 41 te Laren. U bent van harte welkom!

De Website
Wij houden u op deze startpagina op de hoogte van belangrijke toevoegingen/vernieuwingen. Wij wensen u veel plezier met uw bezoek aan onze website. Voor suggesties, vragen of opmerkingen maar ook om op de mailinglist te komen (voor aankondigingen toernooien en evenementen) kunt u het volgende algemene mail adres gebruiken: info@larenseschaakclub.nl.