Rapid toernooi 2012

Verslag toernooi 2012! Terug naar hoofdpagina Rapid toernooi
De Larense schaakclub organiseert al vele jaren een toernooi, dat sinds 2005 uit twee delen bestaat en sinds het eeuwfeest verdeeld over twee locaties: snelschaken in 't Bonte Paard en Rapid Schaak op de clublocatie. Het afgelopen rapid toernooi vond plaats op 27 oktober, dit toernooi werd gespeeld over 7 ronden zwitsers.

Het was een erg geslaagde editie, met een voor dit toernooi voor het recente verleden een recordopkomst van 44 deelnemers! De sfeer was goed en er werd natuurlijk weer fanatiek geschaakt. Uiteindelijk wist Henrik Porte (spelend bij S.K. Souburg) het toernooi op zijn nam te schrijven met maarliefst 6,5 punten uit 7 wedstrijden, hij werd gevolgd door Jef Verwoert (6) en oud-kampioen Martijn Benschop (5,5). De prijzen waren €100, €50, €25.

Eveneens oud-winnaar Sjoerd Plukkel, de deelnemer met de hoogste rating (2323) viel met 5 punten net buiten de geldprijzen. Nummer 5 werd Frans Hazenberg die ook 5 punten behaalde. Sjoerd Drent, winnaar van vorig jaar, viel net buiten de prijzen.

De ratingprijzen gingen naar Aart de Jong, die met een rating van 1580 op plaats 11 eindigde met 4,5 punt. Han de Wit kreeg de tweede ratingprijs (met een 16e plaats en 4 punten).

De jeugdprijs ging naar Lena de Kraker die knap 3,5 punten wist te verzamelen en daarmee 26e werd. Zij won eveneens de prijs voor de goede oplossing van de puzzel welke verloot werd. De poedelprijs ging dit jaar naar Martin de Groot. De prijswinaars (buiten de geldprijzen) ontvingen prijzen in natura.

Onderstaand vindt u de totale ranglijst. De foto's zijn via deze link (naar facebook omgeving) te vinden. NB: alle foto's laden kan even duren, niet alle foto's worden direct getoond.

Alle deelnemers worden zeer bedankt voor hun aanwezigheid en wij zien ieder graag weer terug volgend jaar!